еМагазин

Tag : добивка

Бизнис

Микросам лани со добивка од 5,1 милиони денари

Редакција
Микросам АД Прилеп минатата година остварил сеопфатна добивка од 5.161.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Претходната година добивката на компанијата била 476.000 денари.
Бизнис

Гранит ќе дели дивиденда

Редакција
Гранит АД Скопје преку Македонската берза информира дека ќе дели дивиденда од 30 денари бруто износ. Сумата за дивидендата, како што информираат од компанијата, е
Бизнис

„Аутомакедонија“ оствари добивка од два милиони денари за три месеци

Никола Осило
Групацијата „Аутомакедонија“ во периодот 01.01.2019 – 31.03.2019 година оствари позитивен финансиски резултат во износ 2.028.702 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Согласно презентираните финансиски резултати
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Макпетрол“ оствари добивка од 57,8 милиони денари за три месеци

Никола Осило
„Макпетрол“ АД Скопје во првите три месеци од годинава оствари вкупна сеопфатна добивка од 57,8 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период
Бизнис

„ФЗЦ 11 Октомври“ за три месеци оствари добивка од 462.000 денари

Никола Осило
„ФЗЦ 11 Октомври“ АД Куманово во првите три месеци од годинава оствари добивка од 462.000 денари, што е подобрување на резултатот во однос на истиот
Бизнис

„Фруктал МАК“ оствари добивка од 3,3 милиони денари за три месеци

Никола Осило
„Фруктал МАК“ АД во првите три месеци од годинава оствари добивка од 3,3 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период претходната година
Бизнис

„Аутомакедонија“ оствари добивка од пет милиони денари за три месеци

Никола Осило
„Аутомакедонија“ АД Скопје во периодот 01.01.2019 – 31.03.2019 година оствари позитивен финансиски резултат во износ 5.055.000 денари нето добивка, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Согласно
Бизнис

„Гранит“ неколкукратно ја зголеми добивката

„Гранит“ АД Скопје во првите три месеци од годинава оствари вкупна сеопфатна добивка од 78,4 милиони денари, што е неколкукратно зголемување во однос на истиот
Бизнис

„Лотарија на Македонија“ за три месеци оствари добивка од 1,1 милиони денари

Никола Осило
Добивката по одданочување на „Лотарија на Македонија“ за периодот 01.01.2019-31.03.2019 изнесува 1.182.000 денари додека за истиот период од претходната година покажа добивка по одданочување која
Бизнис

Неколкукратно намалена добивката на „Прилепска пиварница“

„Прилепска пиварница“ во првите три месеци од годинава оствари добивка од 7,7 милиони денари, што е неколкукратно намалување во однос на истиот период минатата година