еМагазин

Tag : Македонски Телеком

Бизнис

Промени во Одборот на директори на „Македонски Телеком“

Редакција
Собранието на акционери на „Македонски Телеком“ на седницата закажана за 15.04.2020 година ќе одлучува по предлог-одлуката за реизбор, отповикување и избор на членови на Одборот...
ЖИВОТ

Македонски Телеком ги блокираше непознатите броеви од кои граѓаните масовно добиваа повици

Редакција
Македонски Телеком ја информира јавноста дека во текот на денешниот ден се регистрирани повици од непознати дестинации кон нивни корисници чија цел е да се...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонски Телеком лани ја зголеми нето добивката за 6,3 отсто

Редакција
Македонски Телеком оствари позитивни резултати од работењето во 2019 година, информираат од компанијата. “Компанијата ги надмина поставените цели и изминатата година ја заврши со зголемени...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Пратениците ќе си добијат нови „телефончиња“: „Македонски Телеком“ го доби тендерот на Собранието за мобилна телефонија вреден 191.000 евра

Редакција
Собранието на Македонија по распишаниот тендер за набавка на мобилна телефонија склучи договор со „Македонски Телеком“ – Акционерско друштво за електронски комуникации – Скопје. Вредноста...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Роби“ и понатаму ги гази „Македонски Телеком“ и „А1“ во бројот на претплатници на две услуги

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на операторите според број на претплатници кои користат две електронски комуникациски услуги врзани во пакет...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„А1 Македонија“ и „Македонски Телеком“ во „тесна трка“ на пазарот на мобилна телефонија

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на мобилните оператори на пазарот на мобилна телефонија по број на активни претплатници (состојба на...
Бизнис

„Македонски Телеком“ се уште доминира на пазарот на фиксен пристап до интернет со широк опсег

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на операторите/давателите на услуги според број на активни претплатници со фиксен пристап до интернет со...
Бизнис

Кој оператор има најголем удел во приходите од малопродажбата на мобилни услуги?

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на мобилните оператори во приходите остварени од обезбедување на мобилни комуникациски услуги на малопродажниот пазар...
Бизнис

„Македонски Телеком“ „држи“ 54,2% од пазарот на фиксна телефонија

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на операторите на пазарот на фиксна телефонија заклучно со второто тримесечје од минатата година. Во...
Техно ТОП СТОРИИ

(Фото) Македонски Телеком ја постави првата тестна 5G мрежа во центарот на Скопје

Редакција
Македонски Телеком ја постави првата тестна 5G мрежа во центарот на Скопје, со што обезбеди услови за тестирање на оваа нова технологија во реални услови....