еМагазин

Tag : Македонски Телеком

Бизнис

„Македонски Телеком“ се уште доминира на пазарот на фиксен пристап до интернет со широк опсег

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на операторите/давателите на услуги според број на активни претплатници со фиксен пристап до интернет со...
Бизнис

Кој оператор има најголем удел во приходите од малопродажбата на мобилни услуги?

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на мобилните оператори во приходите остварени од обезбедување на мобилни комуникациски услуги на малопродажниот пазар...
Бизнис

„Македонски Телеком“ „држи“ 54,2% од пазарот на фиксна телефонија

Редакција
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на операторите на пазарот на фиксна телефонија заклучно со второто тримесечје од минатата година. Во...
Техно ТОП СТОРИИ

(Фото) Македонски Телеком ја постави првата тестна 5G мрежа во центарот на Скопје

Редакција
Македонски Телеком ја постави првата тестна 5G мрежа во центарот на Скопје, со што обезбеди услови за тестирање на оваа нова технологија во реални услови....
БАШ НИ Е ЌЕФ

Нова празнична понуда од Македонски Телеком за остварување на сите желби

Редакција
Во пресрет на Новогодишните празници, Македонски Телеком го збогати Magenta 1 и Smart портфолиото со нови поволности за целото семејство, овозможувајќи им на корисниците остварување...
Техно

Продавница со нов концепт во Телеком управната зграда

Редакција
Персонализирано корисничко искуство, интерактивна сценографија за запознавање со технолошките новитети, отворен простор за изложување на производите и директна отворена комуникација со вработените. Ова е новиот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Македонски Телеком“ го доби тендерот на ЈП за државни патишта за набавка на компјутери вреден 197.000 евра

Никола Осило
Јавното претпријатие за државни патишта по распишаниот тендер за набавка на компјутери и компјутерска опрема склучи договор со „Македонски Телеком“ АД Скопје. Вредноста на склучениот...
Бизнис

Македонски Телеком ја зголемува добивката и бележи раст на корисничката база во третиот квартал на 2019

Редакција
Македонски Телеком продолжува со успешното работење и во третиот квартал од 2019 година. Компанијата оствари раст на нето добивката и зголемени приходи од продажба во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Македонски Телеком“ оствари добивка од 23,2 милиони евра за девет месеци

Никола Осило
Нето добивката на „Македонски Телеком“ за првите девет месеци од 2019 година е зголемена за 9,6% (без ефектот од МСФИ 16) во споредба со истиот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Роби“ ги „шие“ „А1 Македонија“ и „Македонски Телеком“ во бројот на претплатници на пакет од две услуги

Никола Осило
Агенцијата за електронски комуникации ги објави најновите податоци за уделот на операторите според број на претплатници кои користат две електронски комуникациски услуги врзани во пакет...