еМагазин

Tag : надоместоци

Бизнис ТОП СТОРИИ

Детален преглед: Банките земаат „дебели“ надоместоци од плаќањето со картици

Редакција
Народната банка започна со објавување нови статистички податоци од доменот на картичното работење меѓу кои и за висината на надоместоците на продажно место коишто банките...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

„Ова е тоа за леб немаме, чоколадо јадеме“: Надоместоците на обвинителите на СЈО хит на Твитер

Редакција
Високите надоместоци на обвинителите на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) се главна тема на социјалните мрежи. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Фетаи: Ние сме само магационери и архивари на...
Бизнис

Комерцијална банка од провизии и надоместоци оствари приходи од 7,6 милиони евра за шест месеци

Никола Осило
Нето приходите од провизии и надоместоци на Комерцијална банка заклучно со 30.06.2019 година изнесуваат 468,1 милиони денари или околу 7,6 милиони евра и во однос...
Бизнис ТОП СТОРИИ

На менаџментот на Витаминка лани исплатени надоместоци од 15,6 милиони денари

Редакција
На членовите на органот на управување на Витаминка АД Прилеп лани им се исплатени надоместоци во висина ос 15,618 илјади денари, стои во годишниот извештај...
Бизнис ТОП СТОРИИ

За плати на Управниот и Надзорниот одбор на Прилепска пиварница лани исплатени 32,1 милиони денари

Редакција
Во текот на 2018 година Прилепска Пиварница АД – Прилеп има вршено исплата на примања на членовите на Управниот одбор и на членовите на Надзорниот...
Бизнис

Колкави се надоместоците на членовите на Надзорниот одбор на Стопанска банка-Скопје

Редакција
Независните членови на Надзорниот одбор (НО) на Стопанска банка-Скопје (СБ), имаат право на надомест во нето износ од 400 евра на месечна основа за нивно...
Бизнис ТОП СТОРИИ

За плати, надоместоци и други лични примиња во М-НАВ потрошени фантастични 635,3 милиони денари

Редакција
Според финанскиот извештај на М-НАВ, (Акционерско друштво во државна сопственост) за 2017 година, во истото за плати, надоместоци и други лични примања се потрошени 635,3...