еМагазин

Tag : обвинител

Локално ТОП СТОРИИ

Детали од МВР за сообраќајката во која загина маж, а две малолетни деца се повредени

Редакција
Скопјанец загина, а неговата сопруга и двете малолетни деца на возраст од 8 и 13 години се повредени откако со возило излетале од експресниот пат...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавил Башким Бесими кој е избран за нов член на Советот на јавните обвинители

Редакција
Башким Бесими е избран за нов член на Советот на јавните обвинители, од редот на јавните обвинители од подрачјето на Јавното обвинителство (ЈО). ПОВРЗАНИ ВЕСТИ...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавил Фатон Азизи, новиот обвинител во Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција

Редакција
Обвинителот Фатон Азизи, заедно со обвинителката Искра Хаџи Василева од Основното јавно обвинителство е прераспределен во Основното јавно обвинителството за гонење организиран криминал и корупција. ПОВРЗАНИ...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавила Искра Хаџи Василева, новата обвинителка во Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција

Редакција
Обвинителката Искра Хаџи Василева, заедно со обвинителот Фатон Азизи од Основното јавно обвинителство е прераспределена во Основното јавно обвинителството за гонење организиран криминал и корупција. ПОВРЗАНИ...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавила Наташа Сарамандова, која е избрана за виш обвинител

Редакција
Наташа Сарамандова од Советот на јавни обвинители е избрана за обвинител во Вишото јавно обвинителство Скопје. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Трајче Пеливанов и Наташа Сарамандова избрани за...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавил Трајче Пеливанов, кој е избран за виши обвинител

Редакција
Трајче Пеливанов од Советот на јавни обвинители е избран за обвинител во Вишото јавно обвинителство Скопје. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Трајче Пеливанов и Наташа Сарамандова избрани за...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавил Љупчо Коцевски, кој е избран за нов државен јавен обвинител

Редакција
Обвинителот Љупчо Коцевски е избран за нов државен јавен обвинител. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Љупчо Коцевски избран за нов државен јавен обвинител Тој доаѓа на местото на...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавил Љупчо Коцевски, единствениот кандидат за наследник на Јовески

Редакција
Само јавниот обвинител Љупчо Коцевски од Јавното обвинителство го помина филтерот на Советот на јавни обвинители за избор на нов републички јавен обвинител. Конкуренција му...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавила Соња Симовска, која е избрана за в.д. јавен обвинител на Јавното обвинителство

Редакција
Обвинителката Соња Симовска е избрана за в.д. јавен обвинител на Јавното обвинителство. Таа на оваа функција ќе остане најмногу шест месеци, додека се избере нов...
Македонија ТОП СТОРИИ

Не постапувал по предмети во пропишани рокови, предлог за разрешување на јавен обвинител од Скопје

Редакција
Од Јавното обвинителство денеска информираа дека е поднесен предлог за разрешување на јавен обвинител поради тоа што не постапувал по предмети во законски пропишаните рокови....