еМагазин

Tag : одбор на директори

Бизнис ТОП СТОРИИ

Ѓорѓи Доновски избран за претседател на Одборот на директори на Раде Кончар – Апаратна техника, а Татјана Лазаревски за извршна директорка

Редакција
Од Раде Кончар – Апаратна техника АД Скопје преку Македонската берза информираат дека на својата конститутивна седница Одборот на директори на Друштвото за извршен член...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Реизбрани членовите на Одборот на директори на Макотекс

Редакција
Од Макотекс експорт импорт АД Скопје преку Македонската берза информираат дека со Одлука на Собранието на акционери за членови на Одборот на директори се реизбрани Зденка...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Кристал 1923„ дупло го зголеми надоместокот на неизвршните членови на Одборот на директори

Редакција
Кристал 1923 АД Велес преку Македонската берза информираше за Одлука на Собранието на акционери според која месечниот надоместокот на неизвршните членови на Одборот на директори...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Смени во Одборот на директори на Раде Кончар – Апартна техника

Редакција
Од Раде Кончар – Апартна техника АД Скопје преку Македонската берза информираат за промени во Одборот на директори. За нови членови на Одборот се избрани...
Бизнис ТОП СТОРИИ

За менаџментот на Витаминка лани 41,1 милиони денари

Редакција
За надоместоци на раководството на Витаминка АД Скопје лани се исплатени 41.112.766 денари, стои во Годишниот извештај на Друштвото, објавен преку Македонската берза. Членови на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Попова кула објави по колку акции поседуваат членовите на Одборот на директори

Редакција
Во Годишниот извештај, објавен преку Македонската берза, Попова кула АД Демир Капија традционално соопшти и по колку акции на Друштвото поседуваат членовите на Одборот на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колку потрошил Мермерен комбинат за надоместоци на Одборот на директори лани

Редакција
Во Годишниот извештај за работењето за минатата година, објавен преку Македонската берза, Мермерен комбинат АД Прилеп ја објави и сумата за надоместоци на Одборот на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Промени во менаџментот на Мермерен комбинат

Редакција
Од Мермерен комбинат АД Прилеп преку Македонската берза информираат дека со одлука на Одборот на директори (ОД) на Друштвото, членот на ОД, Јасна Ажиевска Петрушева ќе...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колкава плата имал лани директорот на велешки „Димко Митрев“ и челеновите на Одборот на директори

Редакција
Димко Митрев АД Велес е едно од многу ретките друштва кои котираат на Македонската берза, кои ги објавува примањата и надоместоците на менаџментот. И оваа...
Бизнис ТОП СТОРИИ

91,6 милиони денари за плати и надоместоци на членовите на Одборот на директори на Пекабеско лани

Редакција
Од Пекабеско АД Скопје во Годишниот извештај на компанијата за минатата година, објавен преку Македонската берза информираат дека лани за бруто плати, награди, регрес за...