Баш ни е ќеф

Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola донираат паркиралишта за велосипеди на Градот Скопје

Во рамките на глобалната платформа за промоција на активниот живот како основа за создавање здрави животни навики, Пивара Скопје во соработка со компанијата Coca-Cola, донира пет паркиралишта за велосипеди на Градот Скопје кои ќе бидат поставени на различни локации. 

АВАНТУРА со Државна Лотарија и KIA SPORTAGE на делницата Виница- Скопје – Виница

Инстант лотаријата на Државна лотарија на Македонија, ја продолжува својата АВАНТУРА, овој пат во Виница. Среќниот добитник Славчо Стојков и неговите внуки низ улиците на Виница ќе се возат во својот нов автомобил КIA SPORTAGE.

Охридска банка Сосиете Женерал дел од саемот на банки и банкарски институции во Скопје Сити Мол

Охридска банка Сосиете Женерал, на посетителите на саемот за банки и банкарски институции, ќе презентира примамливи понуди за кеш кредит со фиксна каматна стапка за целото времетраење на кредитот и станбен кредит со фиксна каматна стапка до 2030 г. со вклучено кредитно животно осигурување.

Угриновски го доби признанието Личност на Југоисточна Европа за 2017 година

Генералниот директор на „Неуромедика” , Емил Угриновски го доби признанието Личност на Југоисточна Европа за 2017 година (SEE Personality 2017) што се доделува во рамки на Фестивалот на кинематографиите од Југоисточна Европа  (SEE a Paris - South-East European Film Festival 2017). 

Дауновиот синдром не е пречка да се учествува и да се победи на ораторски натпревар

На ораторските вечери на ФОН учествуваа студенти од повеќе универзитети во Македонија чии говори беа на однапред зададената тема: „Успехот на е еконечен, неуспехот не е фатален, храброста да се продолжи е тоа што е важно!“

(Фото) ЕВН Македонија го отвори првиот Изложбен центар за електрична енергија во Македонија

Македонија доби Изложбен центар за електрична енергија, прв од ваков вид во земјата и регионот. Сместен во автентичниот и оригинален простор на старата Хидроцентрала Матка, Изложбениот центар  „Матка“  ја раскажува историјата на електричната енергија во Македонија, како и промените што настанале со електрификацијата.

Парк хотел и спа, пријател на првата недела на турски филмови

Македонските љубители на филмот, во следните неколку денови ќе имаат можност да ја запознаат турската филмска уметност.

Предматурска забава во МИТ Универзитет со многубројни забавни содржини и стипендии за најдобрите

Под мотото Дружи се, инспирирај и на МИТ студирај! ‒ МИТ Универзитет беше домаќин на забава за матурантите од скопските средни училишта и од училиштата ширум Македонија.

Три златни медали за македонски готвачи во Измир

​Тимот на Македонската асоцијација на готвачи и шефови – ГастроМак Македонија, освои три златни медали на годинашниот Прв интернационален гастрономски натпревар во Измир, Турција, што се одржа од 6 до 8 мај годинава. 

Претставници од МТСП стекнуваат нови знаења, вештини и искуства за концептот на лична асистенција

Обуката „Воведување на  услуги за лична асистенција како дел од системот на социјална заштита“ е наменета за вработените на Министерство за труд и социјална политика и  се одржува на 9 и 10 мај во х. Арка во Скопје.