еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис

Филип Мишевски нов генерален директор на „Хотели Метропол“

Никола Осило
Поради оставка на генералниот директор и извршен член на Одборот на директори на „Хотели Метропол“ АД Охрид, Зоран Михајлоски се изврши промена и на негово
Бизнис

Емилија Нацевска и Ана Митреска се именувани за вицегувернери на НБРМ

Редакција
Во рамки на 60. седница на Собранието, на 18 октомври 2018 година, за вицегувернери на Народната банка беа именувани Емилија Нацевска и Ана Митреска, кои
Бизнис

Топ пет професии со најголем пораст на платите

Никола Осило
Државниот завод за статистика ги објави податоците за просечната плата во август, годинава од кои може да се види дека убедливо највисок пораст на платите
Бизнис ТОП СТОРИИ

Мултимилионски тендер: Дирекцијата за задолжителни резерви на нафта купува 558.000 литри еуродизел

Никола Осило
Дирекцијата за задолжителни резерви на нафта и нафтени деривати распиша оглас за набавка на 558.000 литри еуродизел БС (Д-Е В). Проценетата вредност на договорот без
Бизнис

Раст на потрошувачките и станбените, пад на автомобилските и картичните кредити

Никола Осило
Анализирано според намената на кредитите одобрени на физичките лица, во септември кај најзастапените категории ‒ потрошувачките и станбените кредити е забележан месечен раст од 0,7%
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет професии со највисока просечна плата

Никола Осило
Државниот завод за статистика ги објави податоците за просечната плата во август, годинава од кои може да се види дека убедливо највисока просечна плата во
Бизнис ТОП СТОРИИ

Владата вработува, плата до 22.500 денари

Никола Осило
Агенцијата за администрација објави оглас за за вработување на 2 државни службеници во Владата на Република Македонија – Генерален секретаријат. Се бараат кандидати за следните
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Македонски железници“ вработува 33 лица, плата до 23.746 денари

Никола Осило
Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Македонски железници“ Скопје распиша оглас за вработување на неопределено време на 33 лица. Се бараат кандидати за следните работни места:
Бизнис ТОП СТОРИИ

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството вработува 28 лица, плата до 31.323 денари

Никола Осило
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 28 државни службеници во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој. Се бараат кандидати за
Бизнис ТОП СТОРИИ

Мултимилионски тендер: Министерството за одбрана купува 82 возила

Никола Осило
Министерството за одбрана – сектор за логистика распиша оглас за набавка на 82 неборбени моторни возила. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 211.864.406 денари