еМагазин

Tag : Горан Јанкоски

ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Народната банка ги едуцира граѓаните како да се заштитат од измами преку сомнителни пораки

Редакција
Народната банка обезбедува финансиска едукација преку која ги информира граѓаните за ризиците од кибернапади, како што е измамата преку сомнителни пораки (фишинг). Брзиот технолошки развој и...