еМагазин

Tag : Лазарева сабота

Локално

Лазарева сабота: Во Дебар нема кој да ја продолжи традицијата на „лазарки“

Редакција
Првпат домовите на православните семејства денеска не ги посетија „лазарките“, што беше вековна традиција во Дебар. -За жал, поради се помалиот број православни Македонци, полека...