еМагазин

Tag : македонско-грчкиот комитет

Македонија

Виктор Габер ги предводи нашите експерти: Формиран македонско-грчкиот комитет за ревизија на историјата

Редакција
Формиран е Заеднички интердисциплинарен комитет на експерти (ЗИКЕ) меѓу Република Македонија и Република Грција, соопшти денеска македонското Министерство за надворешни работи. Во согласност со Член 8 став 5 од Конечната...