еМагазин

Tag : плата

Бизнис

Просечната плата во ноември изнесувала 25.787 денари

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во ноември 2019 година изнесувала 25.787 денари, што е пораст од 5,1...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Државниот инспекторат за земјоделство вработува 20 лица, плата до 29.941 денар

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 20 државни службеници во Државен инспекторат за земјоделство. Се бараат кандидати за инспектори, раководители, референти, помлади соработници, советници… Платите во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Град Скопје вработува 21 лице, плата до 32.868 денари

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 21 државен службеник во Град Скопје. Се бараат кандидати за раководители, помошници раководители, референти, виши и помлади...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Општина Струга вработува, плата до 26.585 денари

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 4 државни службеници во Општина Струга. Се бараат кандидат за виш референт, виш соработник, соработник и советник – градежен инспектор....
Бизнис ТОП СТОРИИ

Владината СОЗР вработува шест лица, плата до 26.253 денари

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на шест државни службеници во Владата – Служба за општи и заеднички работи. Се бараат кандидати за советници...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Дискреционите зголемувања на платите во јавниот сектор ја „билдаат“ просечната плата

Редакција
Во септември 2019 година, номиналниот раст на просечната нето плата изнесуваше 4,4% (3,8% во август), што во еден дел е одраз на покачувањето на минималната...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Агенцијата за управување со одземен имот вработува четири лица, плата до 38.165 денари

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 4 државни службеници во Агенцијата за управување со одземен имот. Се бараат канадидати за раководители и за самостоен референт. Платите...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за финансии вработува пет лица, плата до 32.868 денари

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 5 државни службеници во Министерството за финансии. Се бараат кандидати за помошник раководител, помлади соработници и самостоен референт. Платите во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Владата вработува шест лица, плата до 26.253 денари

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 6 државни службеници во Владата – Генерален секретаријат. Се бараат кандидати за советник, помлади соработници и референт. Платите во зависност...
Бизнис ТОП СТОРИИ

На просечната плата и недостигаат уште 69 евра за да достигне 500 евра

Редакција
Податоците на Државниот завод за статистика од периодот декември 2016-октомври 2019 година откриваат континуиран пораст на просечната плата. Имено, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен,...