еМагазин

Tag : возила

Локално

Поради превенција од корона вирусот: Град Скопје препорачува таксистите да ги дезинфицираат возилата

Редакција
Град Скопје испрати препорака до сите такси превозници на подрачјето на градот Скопје да ги дезинфицираат такси возилата на дневна основа пред да се вклучат...
ЖИВОТ

Имаме 536 пожарникари помалку од законски потребните

Редакција
На 30-те територијални противпожарни единици во земјава им недостигаат 536 пожарникари за да имаат барем толку вработени колку што е законски пропишаниот минимум, покажува истражувањето...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аутомобиле СК“ го доби тендерот на ЈП „Паркинг Кавадарци“ за набавка на возила вреден 19.800 евра

Редакција
Јавното претријатие за јавни паркиралишта „Паркинг Кавадарци“ по распишаниот тендер за набавка на возила склучи договор со друштвото за производство трговија и услуги „Аутомобиле СК“...
Бизнис

„Аутомотив груп“ го доби тендерот на ЈП „Комуналец Битола“ за набавка на теренско возило вреден 19.000 евра

Редакција
ЈП „Комуналец Битола“ по распишаниот тендер за набавка на теренско возило склучи договор со друштвото за промет и услуги „Аутомотив груп“ ДООЕЛ Скопје. Вредноста на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аутомотив груп“ го доби тендерот на „Водовод и канализација“ за набавка на товарно возило вреден 244.000 евра

Редакција
ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје по распишаниот тендер за набавка на товарно возило со затворен товарен простор склучи договор со друштво за промет и...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Најопасен е увезениот „отпад на тркала“

Редакција
За речиси 50.000 се зголемил бројот на регистрирани возила во Македонија во периодот 2014-2018 година од кои дури 43.000 се патнички автомобили, покажуваат податоците на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аутомотив груп“ го доби тендерот на „Паркови и зеленило“ за набавка на две возила вреден 22.000 евра

Редакција
ЈП „Паркови и зеленило“ – Скопје по распишаниот тендер за набавка на лесни возила склучи договор со друштвото за промет и услуги „Аутомотив груп“ ДООЕЛ...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Тојота автоцентар“ го доби тендерот на РКЕ за набавка на две патнички возила вреден 40.000 евра

Редакција
Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги по распишаниот тендер за набавка на патнички моторни возила со хибриден погон склучи договор со трговското друштво за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аутомотив груп“ го доби тендерот на општина Куманово за набавка на возила вреден 128.000 евра

Редакција
Општина Куманово по распишаниот тендер за набавка на моторни возила за потребите на општината склучи договор со друштвото за промет и услуги „Аутомотив груп“ ДООЕЛ...
Бизнис

АД за стопанисување со деловен простор купува две патнички возила

Редакција
АД за стопанисување со деловен простор во државна сопственост распиша тендер за набавка на две патнички возила. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 1.500.000 денари....