Да помогнеме

Музички настан за кој влезницата изнесува само една книга, за да се опреми библиотеката во Кавадарци

Со цел да се обнови библиотечниот фонд на средните и основните училишта во градот, Советот на млади од општина Кавадарци и Асоцијацијата на агенции за локална демократија, АЛДА Скопје 

Хуманирана акција за помош на семејството од Пехчево чија куќа изгоре во пожар

Општина Пехчево организира хуманитарна акција за собирање помош за семејството Митринови од на кое во пожарот пред четири дена им изгоре куќата и целата покуќнина.

 

Пораталот motori.com.mk 10. роденден ќе го прослави со хуманитарна забава

На 13 септември 2007-ма година беше објавена првата содржина на единствениот македонски веб сајт за мотори - motori.com.mk. Изминаа цели 10 години од првите средби, запознавања, возења... а сите заедно направивме многу за оваа наша македонска мото заедница. 

Хуманитарна промоција на поетската книга „Јас без сенка“ од Теодор Богоевски

Под мотото „Заедно до целта – да му помогнеме на Тео Богоевски да го оствари својот сон!“ – во среда (13.9.), во 21 ч., во Кантина (Дебар Маало) ќе се одржи хуманитарна промоција на првата поетска книга на Теодор Богоевски насловена „Јас без сенка“.

И Македонци во САД погодени од ураганот „Ирма“

На Македонци кои живеат во погодените места од ураганот „Ирма“ во САД потребна им е помош.

Парите за кафето донирајте ги на талентирани деца по математика и физика за да настапат на Олимпијади

Нашите исклучително таленитрани ученици по математика и физика и нивните ментори немаат финансиски средства за пат и учество на меѓународните олимпијади, па оттука се собираат средства за да им се помогне.

Хуманитарна акција за поддршка на развојот на младите од социјално ранливите категории

Скопје Мериот Хотел со задоволство го најавува своето учество во најголемата добротворна кампањата на Мериот Интернационал - „You Eat We Give“, која се случува на ниво на цела Европа, во вкупно 110 Мериот хотели.

„Проект среќа“ организира хуманитарна акција за собирање на училишен прибор

Здружението „Проект среќа“ го започнува проектот „Среќна школска година“ - проект со кој децата и семејствата кои не можат да си овозможат нови школски прибори, ќе добијат од ова здружение.

На Маја од Куманово и требаат финансии за да доаѓа до Скопје да ја лекува ногата

На Маја Алексиќ од Куманово потребна и е нашата помош. Како сопатник воо сообраќајна несреќа на 9 јули Маја се здобила со тешки повреди на двете нозе.

Да му помогнеме на Ивица да набави протеза за ампутирана нога

Четириесетина илјади евра се потребни Ивица Станковски-Белчо (37) од Куманово да  набави квалитетна протеза, која ќе му помогне