Да помогнеме

Хуманитарна аукциска вечер со Сашко Коцев во Јавна соба за дечињата во ХОПС

Утре на 11 април, вторник, во 19 часот во Јавна соба ќе се мрда со прст и ќе се организира хуманитарна аукциска вечер со познати уметнички имиња за дечињата чии родители се корисници на дроги и сексуални работници. 

Хуманитарна андерграунд свирка за Грицко

„Како што веќе повеќето знаете, нашиот другар и underground борец, Грицко, од пред некое време има сериозни проблеми со бубрезите,“ се вели во апелот на blabla.mk

Потребна е помош на поранешниот кошаркар Стеван Гешоски

Македонската кошаркарска федерација сака да упати јавен апел до сите хумани луѓе во Македонија.

Осумгодишно девојче од Кратово има тумор на мозокот, нема пари да патува до Скопје за да се лечи

Осумгодишното девојче Билјана Пешевска од кратовското село Трновац, боледува од тумор на малиот мозок.Таа на 3 февруари била оперирана, но секој ден треба да прима радиотерапија и хемотерапија.

Потребни се волонтери за акцијата со која се собираат фустани за матурантите што не можат да си дозволат

За акцијата „Среќно матуранти“ која ја прави здружението „Проект среќа“ потребни се волонтери од Струмица, Гевгелија, Неготивно, Велес, Берово, Делчево, Кочани, Прилеп, Охрид, Струга, Тетово и Гостивар.

Апел за помош на Зорица Богоевска која боледува од рак на коскената срцевина

Да подадеме рака, и да помогнеме. Да спасиме една мајка, да дариме живот на еден човек! Со нашето „Малку ” да помогнеме на оние на кои помошта им е најпотребна. Зорица Богоевска има 28 години и е мајка на две малолетни деца. Таа болеува од рак на коскената 

 

Отворена сметка и на Оне-Вип за помош за лекување на Горан Темелковски

Горан Темелковски има дијагноза Astrocitoma diffusum (WHO Gr. II) reg. frontalis et corporis callis l.dex, St. post operationem (rediction tumoris), St. post chemoirradiationem, oдносно тумор на мозокот и потребна му е итна операција за отстранување во странство, односно во болницата Sante Plus во Истанбул, Турција.

Солидарен базар на Здружението за еднородителски семејства „Една Може“

По повод 8-ми Март - Денот на жената Здружението за еднородителски семејства „Една Може!” поддржани од Skopje City Mall организираат солидарен базар. Базарот е сместен на вториот кат помеѓу киното и боулингот.

На Горан Темелковски потребни му се финансии за итна операција на тумор на мозокот

Горан Темелковски има дијагноза Astrocitoma diffusum (WHO Gr. II) reg. frontalis et corporis callis l.dex, St. post operationem (rediction tumoris), St. post chemoirradiationem, oдносно тумор на мозокот и потребна му е итна операција за отстранување во странство, односно во болницата Sante Plus во Истанбул, Турција. 

Црвен крст организира голем Хуманитарен концерт на 10 Март во АРМ – за помош на самохрана мајка

Под мотото „Подај рака – спаси некого од мака“ на 10 март 2017 година во Домот на АРМ во Скопје ќе се одржи хуманитарен фолклорен концерт со почеток од 20 часот.