Баш ни е ќеф

Зголемена довербата кај преработувачката индустрија, менаџерите очекуваат позитивни ветришта

Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во февруари 2017 година е за 0,5 процентни поени понизок во однос на претходниот месец, а во однос на февруари 2016 година е зголемен за 2,7 процентни поени. 

Македонските туристички убавини промовирани на саем во Москва

Атрактивните туристички потенцијали на Македонија со посебен акцент на религиозниот, културниот и винскиот туризам се промовираат на саемската манифестација за туризам „Mitt“ што се одржува во Москва.

Отворена 126-та бензинска станица на Макпетрол АД

Макпетрол АД продолжува со инвестицискиот циклус и непрекинато инвестира во сопствените капацитети со цел на верните потрошувачи да им овозможи нови содржини како полесно би патувале низ територијата на нашата држава. 

Бесплатни прегледи на здравјето на забите од Етерна дент

Бесплатни прегледи на здравјето на забите и на устата за да се подигне свеста за превенција од сериозни орални заболувања, меѓу кои е и оралниот карцином, организираат ЕТЕРНА Дент Центарот за дентално здравје и брендот ЛАКАЛУТ.

Дизајн што продава, бизнис викенд во Јавна соба

Честопати се прашуваме која е причината што младите претприемачи од Македонија не успеваат да ги дигнат своите брендови на ниво на национални или регионални?  

Канадски ученици кои се движат по патот на мигрантите пристигнаа и во Македонија

Ученици од Appleby College во Онтарио, Канада се тргнати на патешествие со цел да ги посетат сите држави низ кои минуваат мигрантите, а деновиве патот ги донесе и во Македонија.

Македонски Телеком ќе овозможи HD стриминг во живо на концертот на Depeche Mode во Берлин

Македонски Телеком ќе им овозможи на фановите да го доживеат концертот на Depeche Mode преку HD стриминг во 360 степени во живо, како да се на самиот настан. 

Вера Калин се дружеше со читателите во Станица 26

Во неделата во Станица 26 Вера Калин преку јавно читање ја презентираше својата книга „Бездомникот со златен часовник“ на познатиот „Twelve moons of jazz“ настан.

Виолинистката Мила Наумовска, добитник на втора награда на светскиот натпревар „Best Vivaldi Performance“

На интернет-натпреварот „Best Vivaldi Performance“, во рамките на светските натпревари „Great Composers Competitions“, во конкуренција на инструменталисти од целиот свет, македонската виолинистка Мила Наумовска го освои второто место во нејзината категорија.  

Златниот часовник одбројува: Најчитаниот автор за 2016, Вера Калин, во Станица 26

Во Станица 26 во недела, 12.03.2017, во 21.30 часот Вера Калин ќе се дружи со читателите на добро познатиот „Twelve moons of jazz“ настан.