Office

Тимот ви е “издишан“? Ова се 6 начини како да ги мотивирате вработените

Менаџерот треба да реагира уште при првите сигнали за намалена мотивација кај вработените. Тактиките за одржување на високо ниво на мотивираност вклучуваат директна комуникација, размена на информации, како и давање до знаење дека вработените се ценат како личности, а не само како извршители.

Совети за кариера: Не плашете се од често менување на работата

Времето кога сте можеле да работите во иста фирма додека не добиете златен часовник одамна помина. Честото менување на работата помага за развивање широк сет на вештини, како и висок степен на врски во деловниот свет, што е клучно при барањето нови работни опции.

Како да се решите од стравот на губење моќ и контрола?

Ако работата ја носите дома, ако останувате во канцеларијата и по завршување на работното време, ако работите преку викенд со цел да го надополните пропуштеното, ако целите ги надминуваат индивидуалните способности и можности – тогаш време е да научите да делегирате. 

Клучни совети за фриленсерите: Како да го направите вашето време попродуктивно

Со оглед на тоа дека бројот на фриленсери се повеќе се зголемува, угледниот весник The Guardian пишува како, доколку сте фриленсер, да ги избегнете вообичаените замки и своето работно време да го направите попродуктивно.

Ја изгубивте мотивацијата за работа: Совети за посреќен деловен живот

Ја загубивте мотивацијата за работа? Понекогаш ако направиме мали промени можеме не само да го подобриме задоволството, туку и квалитетот на работа, а со тоа за да ги зголемиме и шансите за унапредување.

Октомври 21, 2016 Office Камелија Делија

Лаги кои можат да ви ја уништат кариерата

Лаги, заблуди и залажувања можат многу лошо да влијаат на нашиот приватен и професионален живот, а на оваа тема пишува и бизнис советникот Тереза Саливан. Тереза на својот Линкедин профил наведува дека од ден во ден се среќава со луѓе кои велат дека не ја сакаат својата работа

Октомври 18, 2016 Office Камелија Делија

Топ 10 најплатени професии за “воркохолици“

Ако работите многу повеќе од своите колеги и работата вe возбудува повеќе од семејство или било која друга активност, најверојатно сте воркохолик. Ако се прeпознавте во овој опис, можеби вреди да одделите време да најдете работна позиција која и ќе се исплати за сите тие екстра изработени часови.

Октомври 4, 2016 Office Камелија Делија

Не сте среќни на работа: Совети зошто треба да го промените работното место

Ако не сте задоволни со работата, веројатно ви се врти во паметот да го промените работното место или пак целосно да ја промениете професија. Успехот на овој потфат зависи од одговорите на овие пет важни прашања. 

Октомври 2, 2016 Office Камелија Делија

Како да ја задржите мотивацијата кога работите од дома

Оние кои работат од дома знаат колку е тешко да ја одржат мотивацијата, продуктивноста и концентрацијата во услови во кои многу нешта можат да ви го земат вниманието.Неверојатно е лесно концентрацијата да ја насочите кон работите кои немаат врска со работата. Фактот дека не сте опкружени со колегите

Септември 27, 2016 Office Камелија Делија

Како да ја зголемите својата продуктивност на работа

Организираноста, флексибилноста, балансираноста на обврските, планирањето на времето ќе ви помогнат да бидете попродуктини на работа. На работа доаѓајте навреме, затоа што доцнењето може да ви ги поремети обврските.