еМагазин

Tag : апнеа

ЖИВОТ

Што претставува опструктивната ноќна апнеа (ОСА)?

Редакција
Проблем кој влијае на дишењето на детето  за време на сон. Се јавува заради пречки во струењето  на воздухот кон белите дробови. Апнеа значи пауза...