еМагазин

Tag : конфликит

Македонија

Да не се повтори: 18. години од масакрот кај Вајце, во кој загинаа осум бранители

Редакција
Денеска се навршуваат 18. години од најкрваиот и најбруталниот масакр во поновата историја на Република Македонија. Масакрот кај Вејце се случи на 28. април 2001 година...