еМагазин

Tag : Крсте Блажески

БЕСПАРИЦА

Исполнетоста на хотелските капацитети во само еден месец нема да не извади од кризата, велат хотелиерите

Редакција
Хотелските капацитети на охридско-струшката ривиера се исполнети повеќе од половина. Максимална исполнетост од 80 – 90 проценти хотелиерите очекуваат околу Илинден, период во кој пред...
БЕСПАРИЦА

Хотелиерите работат со загуби, ги вратија работниците за да користат владини мерки

Редакција
Половина од хотелите на охридско-струшкото крајбрежје ставија клуч на врата, а останатите работат со речиси празни капацитети. Мерките од четвртиот владин пакет ги вратија на...