еМагазин

Tag : лога

Македонија ТОП СТОРИИ

Уставен го поништи, министерот Лога пак ќе го враќал Упатството за водење на матични книги

Редакција
Министерот за правда Кренар Лога најави дека по дополнителни консултации повторно ќе го донесе Упатството за водење на матичните книги, кое Уставниот суд, вчера со...
Македонија ТОП СТОРИИ

За министерот Лога одлуката на Уставен за привремено да не важи графата за етничка припадност во изводите е беспредметна

Редакција
Министерот за правда, Кренар Лога, смета дека времената мерка која Уставниот суд ја донел за упатството ќе биде беспредметна и наскоро ќе биде изработен прочистен...