еМагазин

Tag : Макото Цубокора

Свет

Јапонски суперкомпјутер докажа дека влажноста може да влијае врз (не)ширењето на Ковид-19

Редакција
Јапонски суперкомпјутер покажа дека влажноста може да има значително влијание врз ширењето на вирусните честички, што укажува на зголемен ризик од зараза со корона вирусот...