еМагазин

Tag : персонализирана медицина

БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Одржан првиот форум за Персонализирана медицина и геномско профилирање: Унапредување на персонализираната медицина во пракса

Редакција
Во организација на МАНУ – Истражувачки центар за генетско инженерство, Медицинскиот факултет и Фармацевтскиот факултет при УКИМ и фармацевтската компанија Рош се одржа форумот за...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Што е персонализирана медицина и дали е тоа новиот начин на лечење

Редакција
Персонализираната медицина, или како што уште се нарекува индивидуална терапија, претставува еден од најголемите достигнувања во областа на медицинската наука. Индивидуалниот пристап во дијагнозата и...