еМагазин

Tag : планирање

ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Колку е важно да се започне со штедење пари веднаш?

Редакција
Парите што ги штедиме во банка или штедилница, ќе ни донесат принос (камата). Пример: Дарко, Мартин и Никола постојано вложуваат ист износ на пари, односно...
ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Зошто е потребно да ги планирате финансиите и како да го правите тоа

Редакција
Што правите кога сакате да патувате некаде? Веројатно си ги поставувате следниве прашања: – Кој е најдобриот начин да се патува до таму? Што ако има...