еМагазин

Tag : Туркменистан

Свет

Во Туркменистан забранет зборот „коронавирус“, кој ќе го спомне ќе биде уапсен

Редакција
Властите во Туркменистан ја забранија употребата на зборот „коронавирус“ и го исклучија од секојдневниот говор, со цел да ги скријат информациите за пандемијата, соопшти невладината...