Office

Февруари 27, 2017 Office Камелија Делија

Како да останете позитивни додека барате нова работа

Не е тајна дека барањето работа е едно деморализирачко искуство. Кога се обидувате да ги продадете своите вештини и акумулираното искуство на пазарот, кој е високо конкурентен, одбивањето е неизбежно. 

Февруари 20, 2017 Office Камелија Делија

Непрофесионални навики поради кои нема да го добието саканото работно место

Барањето на нова работа може да биде многу тешко искуство. Од правење на вашето идеално резиме, до начинот на однесување на интервјуто за работа, има многу ситуации со кои може се да тргне наопаку.

Февруари 9, 2017 Office Камелија Делија

Менаџмент совети: Пет вистини за лидерство што секој менаџер треба да ги знае

Кога последен пат си го проверивте вашиот стил на лидерство и пристапот кој го користете за да ги инспирирате и да ги водите вашите вработени? Вашето лидерско однесување и вашите перформанси влијаат на многу луѓе.

Февруари 8, 2017 Office Камелија Делија

Што да правите во деновите кога работата едноставно не ви оди

Има денови кога сте уморни. Сепак станувате од кревет, се облекувате се и тргнувате на работа. Седите зад бирото. По неколку минути, а можеби и час-два сте целосно убедени дека работата не Ви оди.

Февруари 1, 2017 Office Камелија Делија

Социјалните мрежи се важни за компаниите: Како да привлечете повеќе Фејсбук фанови на бизнис страница

Дали некогаш сте се прашувале како да ги привлечете вистинските фанови на вашата Фејсбук страница?

Јануари 30, 2017 Office Камелија Делија

Аплицирате за работа во странство: Како да се подготвите за интервју преку Скајп

Доколку аплицирате за работа во некоја прекуокеанските земји, веројатноста е голема дека вашето прво интервју ќе биде преку Скајп.  Време е да се подготвите за интервјуто кое треба да го сфатите подеднакво сериозно како и секое стандардно интервју на кое сте биле досега.

Јануари 19, 2017 Office Камелија Делија

Да се живее за работа или да се работи за живот?

Кога се работи за кариера, начинот на живот и деловниот стил, луѓето се делат на две општи групи. Оние кои се зависни од работата или “воркохолици“ и хедонисти. Додека на едните кариерата им е најголем животен успех и постојана преокупација која ги инспирира и поттикнува

Јануари 15, 2017 Office Камелија Делија

Зошто стресот на работа е опасен по здравјето?

Според најновото истражување, жените кои на работното место се соочуваат со голем стрес имаат поголеми шанси да доживеат срцев напад од жените кои немаат толку стресна работа.  Резултатите од истражувањето се објавени во журналот „PLoS ONE“. Во текот на 10 

Јануари 15, 2017 Office Камелија Делија

Што денеска бара модерното работно место

Клучниот збор за модерно работно место е ефикасност. За овој критериум да го исполнат, вработените често го забораваат квалитетот, а прават и пропусти.  Истражувањата покажуваат дека секој четврти работник за да побрзо ја заврши работата прескокнува некои постапки. 

Кои се најголемите лаги во биографиите за работа

Очајната потрага за работно место знае да ги натера луѓето да направат секакви работи, па и потполно да измислат работи во својата биографија. Ова се десет примери на луѓе кои барале работа и кои ставиле брутални лаги во своето CV.