еМагазин

Tag : Аконкавга

БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Македонскиот планинар Стоицев успеа да ја искачи Аконкагва со оштетен вид, и стана втор во светот во тој подвиг

Редакција
Македонскиот планинар Стоилко Стоицев успешно го искачи и симна врвот Аконкагва 6.962 метри надморска височина, информираа од неговиот планинарскиот клуб „Македон“. „Огромен успех за него....