еМагазин

Tag : анализа

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Се движиме кон колективен имунитет на новиот сој на Ковид-19, што би требало добро да држи барем до Нова година

Редакција
Како што беше очекувано и најавено, минатата недела поминавме преку врвот на хоспитализациите и бројот на лежечки болни од ковид од понеделникот веќе се намалува...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Ниту една земја нема да биде поштедена од новите потсоеви BA4 и BA5 на омикрон сојот

Редакција
Со ефективен репродукциски број Rt = 0,93 ± 0,27 (со седумдневно усреднување) преносливоста е одвај минимално под единица, границата на забрзување на епидемијата (на првиот...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Падот на новодијагностицирани со Ковид-19 виси на конец

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовно ја анализира состојбата со Ковид-19 во македонија. „19.03.2022. Падот на дневните бројки...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Идните бранови на Ковид-19, доколку ги има, би требало да бидат се послаби и со сé помалку жртви

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовна ја анализира состојбата со ковид во Македонија. „Дневните броеви на нови ковид...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Не треба да се радуваме пред време, сé уште сме во зоната на 4. степен на ризик за ширење на заразата

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој редовно на Фејсбук ја анализира состојбата со Ковид-19 во Македонија. “05.03.2022. Продолжува нормалното експоненцијално намалување...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Од Ковид-19 и од последици од вирусот починало население на град со големина на Гевгелија

Редакција
Ви ја пренесуваме последната анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовно ја анализира состојбата со ковид во Македонија. „18.02.2022. Според податоците од јануарскиот...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Во следниот период би требало да гледаме сé помалку пациенти во болниците и сé помалку починати

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој редовно на Фејсбук ја анализира состојбата со ковид во Македонија. “15.02.2022. На една од телевизиите...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Се наоѓаме на врвот на бранот на омикрон

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовно ја анализира состојбата со Ковид-19 во Македонија. “22.01.2022. Останува на сила вчерашната...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Смртноста од Ковид-19 е многу висока, 4%, граѓаните да се заштитат со бустер доза

Редакција
На 28 декември видовме забележителен импулс во зголемувањето на бројот на новодијагностицирани, вели проф. Дејан Трајковски во неговата најнова анализа за ковид-состојбата. „Од пристигнувањето на...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Големиот наплив на печалбари деновиве не може да донесе ништо добро во епидемиолошка смисла

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовно ја анализира состојбата со Ковид-19 во Македонија. „26.12.2021. Ефективниот репродукциски број Rt...