еМагазин

Tag : Атанас Вангелов

ЖИВОТ

Почина филологот, научник и професор Атанас Вангелов

Редакција
На 74-годишна возраст денеска почина филологот, научник и професор Атанас Вангелов. Роден е во Богданци на 6 февруари 1946 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје,...