еМагазин

Tag : Галичко сирење

МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Најубавото од Галичник: Што е тајната на вкусот на галичкото сирење

Силвана Жежова
Прво добредојде по патот кон Галичник се стадата овци. Порано на Галичник имало најголем број на овци по метар квадратен во Европа. Но сега, за...