еМагазин

Tag : канцерогена почва

ЧИСТА ОКОЛИНА

Јадеме канцерогени супи: Високо ниво на арсен во целерот

Редакција
Концетрации на арсенот во почвата се на загрижувачко високо ниво. Помалку концетрации има во зелката и морков, но фрапирачко висока е во целерот, во кој...