еМагазин

Tag : криптосредства

ТОП СТОРИИ ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Дали криптовалутите се депозити и зошто вложувањето во нив се смета за високоризично?

Редакција
Крипто-средствата не се депозити, не се гарантирани и не постои механизам преку кој клиентите ќе бидат обесштетени, информираат од Народна банка. „Оттука, ако пропадне платформата...