еМагазин

Tag : Крсте Мисирков

МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Лингвистите од Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ бараат со Бугарија да не се преговара за јазикот, нацијата и историјата

Редакција
Имајќи ги предвид последните случувања поврзани со можното отворање преговори со ЕУ за членство и со барањата на Бугарија да не се именува нашиот јазик...