еМагазин

Tag : Курбиново

ДОБРОСОСЕДСТВО ТОП СТОРИИ

Македонија и Грција заеднички спасуваат ретки византиски фрески од 12 век

Редакција
Владите на Македонија и Грција во соработка со Европскиот центар за византиски споменици од Солун се договорија да обезбедат зачувување на фрескоживописот во црквата „Св.Георгиј“...