еМагазин

Tag : Св. Георгиј

ДОБРОСОСЕДСТВО ТОП СТОРИИ

Македонија и Грција заеднички спасуваат ретки византиски фрески од 12 век

Редакција
Владите на Македонија и Грција во соработка со Европскиот центар за византиски споменици од Солун се договорија да обезбедат зачувување на фрескоживописот во црквата „Св.Георгиј“...
Македонија

Свештенство при храмот Св. Георгиј: Црквата повика на придржување на мерките, нема простор за обвинување

Редакција
Свештенството при храмот Св. Георгиј, организатор на традиционалната литија што се одржа вчера во Струга, а по која уследија реакции за непридржување на верниците до...