еМагазин

Tag : магнитуда

Македонија

Земјотресот во Грција, синоќа ги вознемири македонските граѓани

Редакција
Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје утрово соопшти дека земјотресот во Грција е почувствуван во Битола, Ресен, Охрид и Струга со интензитет од четири...
Локално

Земјотрес почувствуван во Гостивар, Кичево и Маврово

Редакција
Телеметриската сеизмолошка мрежа со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денеска во 12 часот...
Македонија

Почувствуван земјотрес во југозападните делови на државата

Редакција
Телеметриската сеизмолошка мрежа со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, ноќта на 20.04.2020 година...