еМагазин

Tag : мартинки

БАШ НИ Е ЌЕФ

Граѓаните го чуваат од заборав обичајот „Мартинки“ – културно наследство на УНЕСКО

Редакција
Традиционалната манифестација „Среќна Баба Марта 2021“ во мал обем и со соодветен протокол, се реализираше по осми пат помеѓу 26 февруари и 1 март во...
Убава приказна

Промоција на публикации за деца на манифестација посветена на обичајот „Мартинки“ – наследство на УНЕСКО

Редакција
Традиционалната манифестација „Среќна Баба Марта 2021“ по осми пат ќе биде отворена во петок (26 февруари) во 12 часот на првиот кат во трговскиот центар...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Mанифестaција посветена на мартинките, културното наследство на УНЕСКО, ќе се одржи во Скопје

Редакција
Традиционалната манифестација „Среќна Баба Марта 2019“ по шести пат ќе биде отворена на 27 февруари во 12 часот на првиот кат во трговскиот центар „Капитол мол“ во...