еМагазин

Tag : ХАЕМУС

БАШ НИ Е ЌЕФ

Граѓаните го чуваат од заборав обичајот „Мартинки“ – културно наследство на УНЕСКО

Редакција
Традиционалната манифестација „Среќна Баба Марта 2021“ во мал обем и со соодветен протокол, се реализираше по осми пат помеѓу 26 февруари и 1 март во...
Убава приказна

Промоција на публикации за деца на манифестација посветена на обичајот „Мартинки“ – наследство на УНЕСКО

Редакција
Традиционалната манифестација „Среќна Баба Марта 2021“ по осми пат ќе биде отворена во петок (26 февруари) во 12 часот на првиот кат во трговскиот центар...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Водичот „Византиското наследство на Скопје“ е предизвик за сите посетители

Редакција
Во издание на „Хаемус“ излезе водичот „Византиското наследство на Скопје“ на англиски јазик. Автор на ова најново издание на „Хаемус“ е Василка Димитровска. Водичот дава...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Mанифестaција посветена на мартинките, културното наследство на УНЕСКО, ќе се одржи во Скопје

Редакција
Традиционалната манифестација „Среќна Баба Марта 2019“ по шести пат ќе биде отворена на 27 февруари во 12 часот на првиот кат во трговскиот центар „Капитол мол“ во...