еМагазин

Tag : највисока

Бизнис

Највисоката просечна бруто плата во декември изнесува 139.274 денари

Редакција
Според податоци на Државниот завод за статистика (ДЗС) просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во декември 2022 година, изнесува 51.387 денари. Податоците на ДЗС покажуваат...
Бизнис

Колку изнесува највисоката бруто плата во февруари

Редакција
Државниот завод за статистика (ДЗС) соопшти дека просечната месечна исплатена бруто плата по вработен во февруари годинава изнесувала 44.531 денари. Според податоци на ДЗС, највисоката...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колку изнесува најголемата просечна бруто-плата во декември

Редакција
Просечната месечна исплатена бруто-плата по вработен, во декември 2021 година, изнесува 44.711 денари и е зголемена за 5,9 отсто во споредба со истиот месец од...
Бизнис

Колку изнесува највисоката просечна бруто плата во Македонија

Редакција
Просечната исплатена нето-плата по вработен во август годинава изнесувала 28.642 денари, а просечната бруто-плата пак била 42.776 денари, соопшти Државниот завод за статистика (ДЗС). Според...