еМагазин

Tag : педијатар

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Акутното бубрежно затајување е значаен фактор во морбидитетот и морталитетот на критично болните педијатриски пациенти

Редакција
Акутното бубрежно затајување или т.н ARF-acute renal failure е честа постоперативна компликација кај неонаталните и педијатриски пациенти кои се подложени на кардиохируршки интервенции. Степенот на...