еМагазин

Tag : посмртни останки

МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Посмртните останки на Панко Брашнаров, кој го отвори првото заседание на АСНОМ останаа во Загреб

Редакција
Панко Брашнаров македонски комунист, член на првиот Централен комитет на ВМРО (Обединета) и потпретседател на Президиумот на Антифашистичкото собрание на народното ослободување на Македонија (АСНОМ),...