еМагазин

Tag : преименување

ЖИВОТ

Се вади префиксот „мен“ од „менструација“ – отсега жените во Европа ќе го нарекуваат „фемструација“

Редакција
Во пресрет на Меѓународниот ден на жената, 8 Март, силното женско лоби извојува уште една победа: зборот „менструација“ ќе влезе во речникот како „фемструација“ (menstruation...