еМагазин

Tag : Пурпласт

Бизнис

Турски „Пурпласт“ ќе инвестира над 12 милиони евра во нова фабрика во Македонија, предвидени 200 вработувања

Редакција
Повеќе од 12 милиони евра ќе инвестира турската компанија „Пурпласт“ која отвора фабрика во ТИРЗ Скопје 2. Првата фаза од инвестицијата, вредна 5,1 милион евра,...
Бизнис

Турски „Пурпласт“ ќе гради фабрика во ТИРЗ Скопје 2

Редакција
Турската компанија од автомобилската индустрија „Пурпласт“ ќе гради фабрика во ТИРЗ Скопје 2, во која првично ќе вложи пет милиони евра и ќе отвори 100...