еМагазин

Tag : старо Скопје

Ретро

(Фото) Старо Скопје пред земјотресот

Редакција
Во чест на 55 годишнината од земјотресот во Скопје (26 јули 1963) фејсбук-страницата The City Knows се потсети на старо Скопје со селекција од 55 стари фотографии....
Убава приказна

(Фото) Запознајте ги палатите во Скопје

Редакција
Центарот за научни истражувања и промоција на културата „Хамеус“ во недела (20 мај) организира едукативна тура низ „Палатите на старо Скопје“. Во рамките на оваа...