еМагазин

Tag : Управа за водење на матични книги

Македонија

Продолжува штрајкот во Управата за водење на матични книги

Редакција
Независниот синдикат од Управата за водење на матични книги (УЗМК) не успеа да најде заеднички јазик со Министерството за правда за покачување на платите, изјави...
Македонија

Од денеска државјанството во изводите „македонско/граѓанин на Република Северна Македонија

Редакција
Графата „државјанство“ во изводите за родени, венчани и умрени од денеска ќе биде пополнета македонско/граѓанин на Република Северна Македонија, велат за МИА од Управа за...