еМагазин

Tag : Анита Ангеловска-Бежоска

БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Енергетскиот шок предизвика значајни притисоци кај инфлацијата и девизните резерви, вели гувернерката Ангеловска Бежоска

Редакција
Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, во своето обраќање на економскиот форум „По бурата: Управување со енергетската и прехранбената стабилност на Западен Балкан“, во организација...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во домашниот банкарски систем, 62% од вкупната вредност на кредитното портфолио им припаѓаат на мажите, а само 38% на жените

Редакција
Едукацијата на женската популација за социоекономските права, можности и развивање бизнис-идеи, планови, како и финансиските можности за користење на домашните и европските фондови, се значаен...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Поради родовата нееднаквост губиме околу 18% од БДП годишно

Редакција
Земјите од регионот на Западен Балкан секоја година губат околу 18% од БДП, поради родовиот јаз на пазарот на труд, при што две третини од...