еМагазин

Tag : астрономија

БАШ НИ Е ЌЕФ

За љубителите на вселената и ѕвездите: „Скопско астрономско друштво“ организира Воведен курс по астрономија

Редакција
„Скопско Астрономско Друштво“ го организира редовниот Воведен курс по астрономија, со почеток од 12-ти март 2019 година, „Курсот се одржува по 22-ри пат во 20-годишното постоење на...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Македонскиот научник Тања Петрушевска, дел од ново астрономско откритие

Редакција
Астрофизичарите за прв пат најдоа доказ за експлозија на супернова која формирала неутронска ѕвезда која многу блиску орбитира до друга неутронска ѕвезда. Студијата била предводена од...