еМагазин

Tag : кози

Бизнис

Зголемен бројот на кози, намален бројот на кокошки во земјава

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2018 година, во споредба со 2017, вкупниот број говеда е зголемен за 0.4 %. Бројот на говедата...
Бизнис

Расте бројот на кози во Македонија

Редакција
Бројот на говеда, свињи и овци не бележи значителна промена во минатата година споредено со претходната година, додека бројот на кози има значителен пораст, покажуваат...