еМагазин

Tag : говеда

БЕСПАРИЦА

Аплицирајте за субвенции за одгледани и заклани грла говеда

Редакција
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) ги повикува земјоделците навреме да аплицираат за директните плаќања за одгледани и заклани грла говеда во регистриран кланичен...
Бизнис

Бројот на говеда лани намален за 20,1%

Редакција
Вкупниот број говеда лани е намален за 20.1 отсто во споредба со 2020 година. Намалување е забележано во двата сектора, кај индивидуалните земјоделски стопанства и...
ЖИВОТ

Крстевски: Од говедскиот коронавирус не може да се заразат луѓето

Редакција
Говедскиот коронавирус претставува еден член на групата коронавируси кој, како што самото име укажува, може да предизвика болест само кај говедата и не претставува никаква...
Бизнис

Зголемен бројот на кози, намален бројот на кокошки во земјава

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2018 година, во споредба со 2017, вкупниот број говеда е зголемен за 0.4 %. Бројот на говедата...