еМагазин

Tag : нерегуларности

Македонија

Обвинителството информира за случени евентуални изборни нерегуларности

Редакција
Помал број известувања за случени евентуални изборни нерегуларности заклучно со 15:00 часот денеска пристигнаа до Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на...
Македонија

МВР информира за изборни нерегуларности во Радовиш и Кочани

Редакција
Во Полициската станица Радовиш денеска било пријавено дека Г.К. од радовишко село излегла на гласање и покрај тоа што имала решение за самоизолација од Државниот...
Македонија

МВР: Регистрирани индивидуални изборни нерегуларности во Долно Количани, Илинден и Демир Капија

Редакција
Во село Долно Количани во основно училиште „Кемал Ататурк“ од страна на Р.Е.(27) од с.Долно Количани бил омаловажуван полициски службеник. Од Министерството за внатрешни работи...
Македонија

МВР: Регистрирани неколку изборни нерегуларности во струшкиот, битолскиот и тетовскиот регион

Редакција
Претседател на избирачкиот одбор од с.Октинси, струшко во СВР Охрид околу 14.10 часот пријавил дека на избирачко место бр.1884 во с.Октиси, струшко К.С.(67) од с.Октиси...
Македонија

Детален преглед на пријави до МВР за прекршување на изборниот процес

Редакција
Во СВР Охрид околу 14,10 часот од претседател на избирачкиот одбор било пријавено дека на избирачко место бр.1884 во струшкото село Октиси, К.С.(67) од село...
Македонија

Детален преглед: Информации за неколку изборни нерегуларности во Скопје стигнале до Обвинителството

Редакција
Комисијата за следење на евентуални нерегуларности поврзани со извршување на кривични дела од Глава шеснаесет – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик...
Македонија

Пријавени изборни нерегуларности во МВР: Агитација, фотографирање на гласачко ливче, расфрлани летоци…

Редакција
На 05.05.2019 во Скопје, позади основното училиште „Невена Георгиева – Дуња“, надвор од гласачкото место, пронајдени се околу 10 летоци со содржина во врска со...
Македонија

До обвинителствата нема пријави за нерегуларности на избирачкиот процес

Редакција
До Јавното обвинителство засега не е пристигната ниту една пријава за нерегуларности на гласачкиот процес. Како што соопшти претседателот на Комисијата за следење евентуални противправности, Џељаљ...